Privatlivspolitik

Persondataloven Aalborg

Vi i Baglandet Aalborg respekterer dig og dine private oplysninger, og det er derfor vigtigt for os at overholde og oplyse dig om den nye persondatalov, der trådte i kraft den. 25 maj 2018. Den nye persondatalov har indført en række nye og forbedrerede rettigheder for dig som bruger. Hvis du har nogle spørgsmål omkring behandling af dine personfølsomme oplysninger, er du altid velkommen til at spørge Baglandets personale.

Hvad er persondataloven?
Persondataloven er en lov som handler om, hvornår og hvordan personoplysninger må behandles. Som hovedregel gælder persondataloven for al elektronisk behandling af personoplysninger, men gælder desuden også for manuel behandling af personoplysninger, der er indeholdt i et register.

Hvad er personfølsomme oplysninger?
Det kan fx være: Navn, cpr-nummer, nummerplade, adresse, familiemæssige oplysninger, kreditkortnummer, mailadresse, etnisk baggrund, politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning, fagforeningsmæssige tilhørsforhold, genetiske eller biometrisk data, helbredsoplysninger og seksuel overbevisning.

Persondataloven giver dig som bruger en række rettigheder:

  • Ret til indsigt i de oplysninger, der behandles om den registrerede.
  • Ret til at få information om, at der indsamles oplysninger om den registrerede.
  • Ret til at få slettet eller rettet urigtige oplysninger.

Overstående rettigheder skal opfyldes indenfor korte frister på typisk en måned.

Håndtering af brugerdata:
Brugernes cpr-nr. registreres aldrig i Baglandet, og vi har udelukkende adgang til de oplysninger, som brugerne giver os.

Dokumenter:
Som udgangspunkt har medarbejderne ikke dokumenter med personfølsomme oplysninger på brugerne. Såfremt det er nødvendigt ifm. Bisidderfunktion eller anden form for vejledning eller støtte, skal de opbevares i et aflåst skab, som kun medarbejderne har adgang til. Senest en måned efter endt sag, skal papirerne destrueres.

Sms:
Ved udveksling af interne SMS-beskeder mellem medarbejder fx ifm. Antallet af fremmødte bruger, må der kun bruges forbogstaver fx P. Der må således ikke sendes navne, telefonnumre eller mailadresser på brugere på sms.

Mail:
Hvis en mail indeholder personfølsomme data o.l. skal den sendes som ”sikkermail” gennem E-Boks.

Billeder:
Gruppebilleder fra fx sommerlejr eller julefest må godt anvendes til intern brug. Det er god skik at spørge om man må tage billedet og bagefter spørge personen, om det må hænges op eller anvendes i nyhedsbreve, Facebook-opslag o.l.

Samtykke:
Der skal indhentes samtykke fra brugeren ved bisidderfunktion samt andre situationer hvor det kan være nødvendigt at udveksle informationer med andre.

Håndtering af personale og frivillige data:
Lønsedler, kontrakter og lignende papirer med personfølsomme oplysninger om medarbejder skal opbevares i et aflåst arkivskab, hvortil kun lederen har adgang.

Generelle retningslinjer til medarbejder:

  • Vær opmærksom på om cpr-nr.- er nødvendigt
  • Der skal være grundlag for indhentning af persondata
  • Ingen papirer med persondata
  • Papirer med persondata låses inde
  • Slet mail med persondata når en sag er overstået
  • Sæt altid kode på telefon og computer når du går fra den

Cookies

Cookies er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i hjemmesidens cookies, og de kan ikke indeholde virus.

Hjemmesiden bruger cookies i meget begrænset omfang. Der bruges pt. ikke cookies til statistikindsamling. På sider med fx Youtube-videoer vil der blive brugt cookies.

Du kan altid slette cookies i din browsers indstillinger:

http://minecookies.org/cookiehandtering/

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til ovenstående.